همه چیز راجع به (Avalanche (AVAX

Avalanche باتوکن اختصاری AVAX یک بلاک چین لایه اول ومتن بازاست.در سال 2020 به عنوان یکی از سریعترین پلتفرم ها برای قراردادهای هوشمند، ایجاد برنامه های غیرمتمرکز، یا dapp ها، و زیر ساخت ها راه اندازی شد.AVAX بیش از 400 پروژه جداگانه برای برنامه های غیرمتمرکز (DApps)، بیش از 1200 ولیدیتور، و دارای یک جامعه بیش از 1.3 میلیون در سراسر جهان است. توسعه دهندگانی که بر روی پلتفرم Avalanche کار میکنند، میتوانند به راحتی برنامههای قدرتمند، قابل اعتماد و ایمن و شبکههای بلاکچین سفارشی را با مجموعه قوانین پیچیده ایجاد کنند و یا از زیرمجموعههای خصوصی یا عمومی موجود، استفاده کنند. Avalanche برای رفع بسیاری از مشکلاتی که اکثر شبکه های بلاک چین با آن مواجه هستند ساخته شده است. با ارائه جایگزینی برای شبکه هایی مانند اتریوم، پلتفرم هایی مانند Avalanche برای مبارزه با تمرکز در فضای کریپتو کار می کنند.
Avalanche چگونه کار میکند؟
شبکه Avalanche شامل سه بلاکچین اصلی است که هر پروژه هنگام تشکیل ریز بلاکچین خود با یکی از این سه بلاکچین در ارتباط است به این ریز بلاکچینها معمولا Subnet گفته میشود.
زنجیره مبادله(X-Chain): اولین بلاکچین Avalanche – X-Chain نام دارد که کاملا غیرمتمرکز است و به راحتی قابل برنامهریزی است و این امکان را میدهد تا افراد ارزهای خود را معامله کنند، که ماشین مجازی – AVAX (AVM) است.
زنجیره قرارداد C-Chain)): AVAX از ماشین مجازی اتریوم (EVM) که قراردادهای هوشمند را ایجاد و اجرا میکند استفاده میکند و کاربران میتوانند Dappهای خود را به این بلاکچین انتقال دهند. همانند شبکه اتریوم تمام توکنها، nftها و دیگر پروژههای خود را بر بستر این بلاکچین راهاندازی کنند.
زنجیره پلتفرم (P-Chain): این زنجیره وظیفه خدمات شبکه را برعهده دارد. و همچنین این زنجیره برای هماهنگی اعتبار سنجها استفاده میشود. بلاکچینAVAX همچنین در نظارت و ایجاد زیر شبکههای جدید نقش دارد.
ویژگی و اهداف Avalanche
هدف AVAXاین است که خروجی تراکنش بالاتری را تا ۶۵۰۰ تراکنش در ثانیه با در نظر گرفتن اینکه مقیاس پذیری را به خطر نمیاندازد، انجام دهد. AVAXیک بلاکچین با الگوریتم اثبات سهام(PoS) است که با اتریوم سازگار است. شبکه AVAX همچنین امکان وامدهی همتا به همتا (P2P) را در پلتفرم خود دارد. AVAX از ماشین مجازی اتریوم (EVM) پشتیبانی میکند، بنابراین تمام ابزار توسعه اتریوم مانند ترافل، متامسک، مای اتر والت در این شبکه قابل استفاده است.این شبکه از قابلیت و تکنولوژی شاردینگ استفاده میکند. توسعهدهندگان ارز دیجیتال AVAX قادر خواهند بود بر اساس نیازهای خود، برای اپلیکیشنهای خود از شاردینگ استفاده کنند. AVAXبه طور کامل از توکنهای (NFT) پشتیبانی میکند. کارمزدهای تراکنش که در قالبAVAX پرداخت میشوند، فورا سوزانده میشود. بنابراین توکن AVAX در طول زمان کمیابتر میشود.همچنین AVAX دارای قابلیت نهایی کردن تراکنش در 3 ثانیه یا کمتر را نسبت به بیت کوین و اتریوم را دارد. اهداف اصلی توسعه دهندگان این پروژه، تلاش برای کاهش هزینههای شبکه است.
تیم قدرتمند Avalanche
امین گون سیرر (Emin Gun Sirer)
امین گون سیرر بنیانگذار و مدیر اجرایی شبکه Avalanche است. او استاد علم کامپیوتر در دانشگاه کرنل بوده و فعالیت او بر روی سیستمهای عامل، شبکه و سیستمهای توزیع شده است. سیرر به ابداع کننده اولین ارز دیجیتال استفاده کننده از الگوریتم اجماع اثبات کار (Proof of Work) شهرت دارد. و در حال حاضر به دنبال توسعه Avalanche است.
جان وو (John Wu)
جان وو رئیس بنیاد شبکه Avalanche است. سابقه او بیش از 20 سال فعالیت در حوزه تکنولوژی مالی است.علت ملحق شدن جان به پروژه ارز دیجیتال AVAX ، مدیریت این پروژه در زمینه تجاری و سرمایهگذاری است.
تد یین (Ted Yin)
تد به عنوان معمار پروتکل ارشد (Chief Protocol Architect)، علاقه زیادی به طراحی و ساخت عملی سیستمهای غیرمتمرکز که بتوانند مشکلات مرتبط با آن مانند تحمل خطا، اجماع ناکافی و سیستمهای همتا به همتا را حل کنند، دارد. کارهای تد شامل پروتکلهای Avalanche و Snowman و همچنین پروتکل HotStuff است. پروتکل HotStuff توسط لیبرای فیسبوک به عنوان اساس پروتکل اجماع استفاده شده است.
نقل قول های افراد مطرح و سرشناس راجع به پروژه Avalanche
ویتالیک بوترین؛ خالق اتریوم گفته است که Avalanche دارای تکنولوژی واقعا جالبی است.
چارلز هاسکینسون؛ بنیانگذار کاردانو گفته است که Avalanche ایدههای جذابی برای آن وجود خواهد داشت.
نتیجه گیری
پلتفرمهای امورمالی غیرمتمرکز (DeFi) به دنبال گزینههای جایگزین اتریوم هستند، بلاکچینهایی نظیر Avalanche به دلیل سازگاری با EVM و کارمزدهایی پایین جذاب بنظر میآیند. محبوبیت Avalanche از زمان انتشار افرایش یافته است، اما باید دید آیا میتواند با بلاکچینهای دیگر رقابت کند یا خیر.